Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραμένει στο ΤΧΣ η Σακελλαρίου

Τέλος στα σενάρια παραίτησης της κ. Αν. Σακελλαρίου από το ΤΧΣ έβαλε με ανακοίνωσή του το Ταμείο

txs

Το ΤΧΣ και η κ. Α. Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειες για εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρει: «Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται.

Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Λίγο νωρίτερα  η κυβέρνηση ωστόσο διά του υπουργού Οικονομικών έσπευσε να παράσχει τη στήριξή της. «Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου και εξετάστηκαν οι εξελίξεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By