Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

11,75 εκατ. «έπιασε» η βίλα του Ψυχάρη στον πλειστηριασμό

Έναντι 11,75 εκατ. ευρώ πωλήθηκε η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, πετυχαίνοντας σχεδόν τριπλάσια τιμή από την αξία εκκίνησης, στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για την έπαυλη στην «ελληνική ριβιέρα», γεγονός που αποδεικνύεται και από την ιδιαίτερα υψηλή τιμή πώλησης.

Η πολυτελής κατοικία του πρώην εκδότη, που συνορεύει με θάλασσα και δάσος στην περιοχή της Ερμιόνης, αποτελεί το πιο ακριβό ακίνητο που έχει αγοραστεί μέχρι στιγμής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, από την έναρξη της λειτουργίας της τον περασμένο Νοέμβριο.

Η επιτυχημένη πώληση δίνει δυναμικό τόνο στους πλειστηριασμούς που ουσιαστικά σήμερα ξεκίνησαν δυναμικά, αφού στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν και οι φυσικοί πλειστηριασμοί από σήμερα.

Ποια είναι η βίλα του πρώην εκδότη του ΔΟΛ

Η παραλιακή έπαυλη του πρώην ισχυρού ανθρώπου των Media, η οποία βρέχεται τη θάλασσα και συνορεύει με δάσος, θεωρείται φιλέτο για το real estate της περιοχής.

Η πολυτελής διώροφη κατοικία έκτασης 600 τ.μ. βρίσκεται σε έκταση 26 στρεμμάτων και περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης. Στην ίδια έκταση βρίσκεται και πισίνα 100 τ.μ. που συνορεύει με την «ιδιωτική» παραλία της βίλας.

Συγκεκριμένα, η βίλα βρίσκεται βρίσκεται στην θέση «Μετόχι» Αγίου Αιμιλιανού της Δ.Κ. Πορτοχελίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ερμιονίδας.

Παρότι στα επίσημα συμβόλαια αγοράς εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης η κυπριακή εταιρεία BRIONTE, η περιουσία ανήκει στον πρώην εκδότη. Η τοπική κοινωνία μιλάει για τη βίλα Ψυχάρη και συζητά λεπτομέρειες για την πολυτέλεια των εγκαταστάσεων και το αμύθητο κόστος ανέγερσης.

Το ακίνητο εκπλειστηριάζεται από την Alpha Bank και ως εγγυοδοσία την οποία πρέπει να καταθέσει ο πλειοδότης που επιθυμεί να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, ορίζεται το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι το ποσό των 1.395.000 ευρώ.

Για τον προσεχή Μάιο έχει προγραμματιστεί και ο πλειστηριασμός κατοικίας του Ψυχάρη στο Κολωνάκι, με τιμή εκκίνησης τα 478.000 ευρώ, η οποία μάλιστα ανήκει στη σύζυγο του πρώην εκδότη, Χριστίνα Τσούτσουρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By