Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

140 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στις ακτές της Γαύδου

limeniko622_414

Σε περίπου 140 άτομα ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν σήμερα από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας και παραπλέον πλοίο στις ακτές της νήσου Γαύδου στην περιοχή Τρυπητή.

Οι παράτυποι μετανάστες που βρίσκονταν σε αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε προσαράξει στην περιοχή, κατάφεραν να βγουν μόνοι τους στη ξηρά.

Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν από κοινού αστυνομία και λιμενικό ενώ την προανάκριση για το θέμα έχει αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση Χανίων.

Στο νησί έχει μεταφερθεί με σκάφος του λιμενικού δύναμη 11 αστυνομικών προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ οι παράτυποι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν στο σχολείο και σε διάφορα καταλύματα στο Καστρί, την πρωτεύουσα του νησιού.

Σκάφος του λιμενικού που έφθασε το πρωί στο σημείο πραγματοποίησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το αλιευτικό, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιος αγνοούμενος μετανάστης.

Επίσης πλωτό του λιμενικού μετέφερε στο νησί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ πραγματοποίησε από τη Γαύδο τρεις διακομιδές παράτυπων μεταναστών στα Σφακιά οι οποίοι έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης μεταξύ των οποίων και μίας εγκύου.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορεί να προσεγγίσει μεγάλο σκάφος στο νησί.

(Visited 1 times, 1 visits today)