Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

17 χρόνια από το θάνατο της Νταϊάνα

Σαν σήμερα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκλήθηκε από καταδίωξη των παπαράτσι στους δρόμους του Παρισιού

princess-diana-2_2646947b

Στις 31 Αυγούστου 1997, η πριγκίπισσα Νταιάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ, έχασαν τη ζωή τους στο τούνελ Ποντ Ντ” Αλμά του Παρισιού, όταν ο οδηγός της Mercedes-Benz W140 στην οποία επέβαιναν, Ανρί Πολ, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους παπαράτσι που τους καταδίωκαν.

Τα σενάρια συνωμοσίας

Για τον θάνατο της Νταϊάνα είχαν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια συνωμοσίας, αλλά τελικά οι γαλλικές αρχές έκλεισαν τον φάκελο το 1999- μετά από 18μηνη έρευνα- με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα, που προκάλεσαν οι παπαράτσι και η ποσότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού Πολ. Πέρσι τον Αύγουστο, η Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε ξανά τον φάκελο που αφορά τις συνθήκες του θανάτου της Νταϊάνα μετά από πληροφορία που αποκάλυψε στην οικογένεια του, πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων.

Ο μάρτυρας-κλειδί με την ονομασία «Στρατιώτης Ν», φέρεται να είχε πει εμπιστευτικά στην πρώην γυναίκα του ότι η μονάδα του είχε «οργανώσει» το θάνατο της πριγκίπισσας. Την πληροφορία έδωσαν στην Σκότλαντ Γιαρντ, τα πεθερικά του πρώην στρατιώτη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντόντι Αλ Φαγιέντ, Μοχάμεντ, ποτέ δεν πίστεψε ότι ο θάνατος του γιου του και της πριγκίπισσας ήταν ένα ατύχημα. Στην επίσημη κατάθεση του στο δικαστήριο το 2008, για τα αίτια του τροχαίου στο Παρίσι, δήλωσε ότι ο θάνατός τους ήταν εν ψυχρώ δολοφονία που οργανώθηκε απ’ το παλάτι. Ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ανέφερε στο δικαστήριο ότι γνώριζε ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος και επρόκειτο να αρραβωνιαστεί τον γιο του, κάτι που δεν θα άφηνε ατιμώρητο η βασιλική οικογένεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By