Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

2014 Devotion Marketing Awards: στους τρεις φιναλίστ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου τμήματος μάρκετινγκ (2014 Devotion Marketing Awards) ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας της τελευταίας σεζόν.

thumbnail (6)

Αντίπαλοι του στον τελικό διαγωνισμό είναι η Άλμπα Βερολίνου και η Σάσκι Μπασκόνια. Η νικήτρια ομάδα και οι θέσεις που κατέλαβαν οι υπόλοιπες δύο, θα ανακοινωθούν μεθαύριο Τετάρτη στην σύνοδο για το Ευρωπαϊκό Μάρκετινγκ του Μπάσκετ και όλες θα βραβευτούν στην εκδήλωση για τις κληρώσεις των διοργανώσεων της Ευρωλίγκας την Πέμπτη.

Οι τρεις φιναλίστ προέκυψαν μετά από ψηφοφορία στην οποία πήραν μέρος συνολικά έξι ομάδες από την Ευρωλίγκα και το Eurocup. Οι υπόλοιπες τρεις υποψήφιες ομάδες ήταν οι Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ, Ολίμπια Μιλάνο και Παναθηναϊκός.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν η Ευρωλίγκα με δικές της ψήφους και οι ομάδες μέλη της. Οι τρεις ομάδες επιλέχθηκαν με κριτήριο την συμβολή τους στην ανάπτυξη του μπάσκετ και των συμβόλων του, σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο, μέσω διαφορετικών εμπορικών προγραμμάτων, χρήσης των ΜΜΕ και των σύγχρονων τεχνολογιών, και δραστηριοτήτων που βασίζονται στους φιλάθλους.

Η Άλμπα Βερολίνου ανέπτυξε μια επιτυχημένη στρατηγική διείσδυσης στην αγορά της Κίνας χρησιμοποιώντας διαφορετικές ιδέες (καμπ, σόσιαλ μίντια κ.α.). Η Άλμπα κατέκτησε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της περασμένης σεζόν.Ο Ολυμπιακός εγκαινίασε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης στην ομάδα. Πρόγραμμα που βασίζεται στον συνδυασμό των εμπορικών πλεονεκτημάτων, τις πωλήσεις των εισιτηρίων και της απόκτησης της ιδιότητας του μέλους του οργανισμού από τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά κατέκτησε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό. Η Σάσκι Μπασκόνια βελτίωσε την στρατηγική στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες. Παρουσίασε μια ενημερωμένη ιστοσελίδα σε τρεις γλώσσες και παράλληλα δημιούργησε ένα κατάλογο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και μια εφαρμογή για κινητά.

By