Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

208 οι νεκροί από το σεισμό στο Πακιστάν- Δημιουργήθηκε ένα νέο νησί! (εικόνα)

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 208 ανθρώπους.

nisi pakistan seismosΟ αριθμός των νεκρών αυξήθηκε λόγω της κατάρρευσης σπιτιών σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές σύμφωνα με τον Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αξιωματούχο της αστυνομίας του Αουαράν, της περιφέρειας της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν που επλήγη περισσότερο από το σεισμό.

Πρόσθεσε ότι έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 373 άνθρωποι απ” αυτό το μεγέθους 7,7 βαθμών σεισμό που έγινε αισθητός ως το Ιράν και την Ινδία.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός ώστε έκανε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε κοντινή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο της γέννεσης ενός νησιού λόγω της σεισμικής δραστηριότητας.

Το Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν) είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα. Σπαράσσεται από τη βία εναντίον της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, τις επιθέσεις των Ταλιμπάν και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αυτονομιστές αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουτσιστάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By