Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας

Με σκοπό να αποτελέσει μελλοντικά ένα άκρως παραγωγικό φυτώριο ερευνητών

diavitis

Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Royal Olympic Hotel», με σκοπό να αποτελέσει μελλοντικά ένα άκρως παραγωγικό φυτώριο ερευνητών, αλλά και να συνδέσει τα συγκοινωνούντα δοχεία ιατρών – ασθενών τροφοδοτώντας τα με όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Εξειδικευμένοι γιατροί, φαρμακοποιοί, διαιτολόγοι, φοιτητές, καθώς και κοινό, ασθενείς ή όχι, θα «συναντηθούν» από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 12 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή European Society Of Diabetes Metabolic Syndrome & Obesity, ESODiMESO).

Πρόκειται για μια νεοσύστατη επιστημονική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία με επικεφαλής τον διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ. Σωτήρη Αδαμίδη, ο οποίος επί της ευκαιρίας του 1ου πανελλήνιου συνεδρίου απευθύνει ανοιχτή επιστημονική πρόσκληση στους επαγγελματίες υγείας με αντικείμενο τον διαβήτη, την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο αλλά και φοιτητές και κοινό προκειμένου να βάλουν στο μικροσκόπιο ζητήματα που τους αγγίζουν όλους, τον καθένα για διαφορετικό λόγο.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους νέους επιστήμονες -ο επικεφαλής της ΕΔΙΜΕΣΥΠ ευελπιστεί στη δυναμική συμμετοχή νέων φοιτητών και θα τους «πριμοδοτήσει» τόσο με πιστοποιητικό συμμετοχής στο συνέδριο όσο και με δημοσίευση της επιστημονικής εργασίας τους εφόσον αυτή είναι σχετική με θέματα υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την εργασία της επιλογής τους στο s.staikou@zita-management.com ή στο adamidis.sotiris@yahoo.com.

By