Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία με την τρόικα

www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros
www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα» και «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ για το περαιτέρω κούρεμα του δημοσίου χρέους». Αυτά τα δύο μηνύματα εκπέμπουν από την Ιπποκράτους, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αποτιμήθηκαν τα θετικά και τα αρνητικά της συμφωνίας και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει πιο επιθετική επικοινωνιακή υποστήριξη των θετικών, όπως όσων προαναφέραμε.

Ο κ. Βενιζέλος θα ξεδιπλώσει σήμερα – στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την στρατηγική του και τον πολιτικό σχεδιασμό της επόμενης ημέρας – ενόψει και του Ιουνίου που αναμένεται «καυτός» καθώς η τρόικα θα επιμείνει για τις απολύσεις που συμφωνήθηκαν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επιμείνει τόσο την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης επί το ρεαλιστικότερο, όσο και στον ανασχηματισμό.

Τέλος φέρεται να αποφασίστηκε η συγκρότηση μίας άτυπης ομάδας που θα συντονίζει τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Σ’ αυτή την ομάδα συντονισμού, θα συμμετέχει η γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, η εκπρόσωπος Τύπου και η ομάδα Παρακολούθησης κυβερνητικού έργου της Ιπποκράτους.

By