Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τύχη και παρατηρητικότητα «φρέναραν» 100 κιλά χασίς

Κατάφεραν να ξεγελάσουν τα μηχανήματα X-Ray των τελωνείων και τους σκύλους ανιχνευτές της ΕΛ.ΑΣ. οι μεταφορείς 100 κιλών χασίς, αλλά την πάτησαν από την παρατηρητικότητα ενός από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. που τους σταμάτησαν τυχαία για έλεγχο τα ξημερώματα του Σαββάτου!

Το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες, ένας 32χρονος και ένας 38χρονος, ακινητοποιήθηκε για τυπικό έλεγχο στο 292ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στη Μαγνησία και όλα έδειχναν φαινομενικά καλά.

Όμως, ένας αστυνομικός παραξενεύτηκε βλέποντας συνδέσεις τύπου «χριτς- χρατς» στο τελείωμα της μοκέτας του ουρανού του οχήματος, ενώ και η ρεζέρβα ήταν μικρότερη από το κανονικό.

Όταν ξηλώθηκε η μοκέτα, αποκαλύφθηκαν στον ουρανό και το δάπεδο του βαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες καλυμμένες με κόντρα πλακέ «ντυμένο» φύλλα μολύβδου, που εμπόδιζαν τις ακτίνες να δουν τι έκρυβαν στο εσωτερικό τους! Μέσα, βρέθηκαν 87 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 99,5 κιλών σκεπασμένες με αντιοσμικό υλικό ώστε να μην μπορούν να τις μυρίσουν οι εκπαιδευμένοι σκύλο!

Το αξίας 180.000 ευρώ κατασχέθηκε, όπως και το βαν, 1.170 ευρώ και δύο κινητά που είχαν πάνω τους οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δίωξη Ναρκωτικών όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία με κατηγορίες για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By