Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα βραβεία του Τσάμπιονς Λιγκ [βίντεο]

uefa-champions-league-badge-general_1251665Λίγα 24ωρα μετά το τελευταίο σφύριγμα στον τελικό του Λονδίνου και η UEFA ανακοίνωσε τα… Όσκαρ της εφετινής διοργάνωσης.

Μπορεί ο τελευταίος αγώνας να είχε Γερμανικό χρώμα, λόγω του εμφυλίου της Μπάγερν Μονάχου με την Μπορούσια Ντόρντμουντ, ωστόσο στην… κορυφή έφτασαν ομάδες και από άλλες χώρες.

Από την Ιταλία, από την Ισπανία, ακόμη και την Κροατία…

Ομάδα: Ποια άλλη η Μπαγερν Μονάχου. Μετά τον περσινό χαμένο τελικό από την Τσέλσι, επί Αγγλικού εδάφους, οι Βαυαροί πήραν την ρεβάνς.

Γκολ: Αυτό του Φελίπ Μεξές κόντρα στην Άντερλεχτ. Πραγματικά, τέτοια τέρματα, σπάνια βλέπουμε.

Προπονητής: Ο Γιούπ Χάινκες μπορεί να σήκωσε την κούπα, ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν αυτός που ξεχώρισε και κατάφερε ένα μικρό θαύμα με την Μπορούσια Ντόρντμουντ.

Αποτέλεσμα: Θέλει και ερώτημα; Φυσικά το σύνολο των γκολ που δέχθηκε η Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν στα ημιτελικό. Συνολικά 7, στο Μόναχο 4 και άλλα 3 στην Βαρκελώνη.

Στιγμή: Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιβάν Κρστάνοβιτς στο 95ο λεπτό του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου, γλίτωσε την Ντιναμό Ζάγκρεπ από ένα αρνητικό ρεκόρ. Αυτό του να είναι μαζί με την Λα Κορούνια του 2005 και την Μακάμπι του 2010 οι μοναδικές ομάδες που τελείωσαν τον όμιλο χωρίς να έχουν πετύχει ένα γκολ.

Απόκρουση: Η επέμβαση του Αμπιάτη στο σουτ του Ανιούτοφ στο παιχνίδι της Αγίας Πετρούπολης.

Έκπληξη: Η Γαλατασαράι, που δικαιολογημένα φωνάζει για τον αποκλεισμό της από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρωτοεμφανιζόμενος: Ο Ίσκο της Μάλαγα, που με 4 γκολ και 3 έφτασε, βοήθησε τους Ισπανούς να φτάσουν μία ανάσα από τα ημιτελικά.

Αριθμοί: Οι 100 παρουσίες του Ζοσέ Μουρίνιο και τα 50 γκολ που έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην διοργάνωση, μετά τα 12 που πέτυχε εφέτος.

Δήλωση: Αυτή του Σκοτ Μπράουν της Σέλτικ, που είπε: «Βλέπουμε το Braveheart και πριν από κάθε αγώνα βάζουμε τα κιλτ (σ.σ. σκωτσέζικες φούστες) και χορεύουμε όλοι μαζί».

By