Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

4.5 δις σε ομόλογα πούλησε η Deutsche Bank

Διπλάσιο επιτόκιο σε σχέση με αυτό που πλήρωνε για να δανειστεί πριν ένα χρόνο πρόσφερε η Deutsche Bank κατά την πώληση ομολόγου ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, με ιδιωτική τοποθέτηση, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είχε εκδώσει επίσης χρέος, ύψους 3 δισ. δολαρίων, με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η Deutsche πώλησε το τελευταίο ομόλογο στους ίδιους ως επί το πλείστον επενδυτές που αγόρασαν και το χρέος της περασμένης εβδομάδας, με ένα ελαφρά χαμηλότερο επασφάλιστρο 290 μονάδων βάσης (2,9 ποσοστιαίων μονάδων), σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος.

Το επιτόκιο για το ομόλογο που πουλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου ανήλθε στις 300 μονάδες βάσης έναντι 143 μονάδων βάσης σε δημόσια έκδοση αντίστοιχων ομολόγων που είχε κάνει η Deutsche τον Αύγουστο του 2015. Αυτή ήταν η πρώτη πώληση χρέους που έκανε η Deutsche, αφού το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την τράπεζα το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να διευθετήσει την υπόθεση των παραπλανητικών πωλήσεων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

«Βραχυπρόθεσμα, είναι καλό για τη Deutsche ότι αντλεί χρήματα, έστω και αν πρέπει να πληρώσει ένα υψηλότερο spread από ό,τι θέλει», δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Narrow Road Capital στο Σίδνεϊ. «Δίνει στον κόσμο εμπιστοσύνη ότι βρίσκουν χρηματοδότηση, αλλά τα μακροπρόθεσμα ζητήματα δεν έχουν αλλάξει. Είναι ακόμη υποκεφαλαιοποιημένη», πρόσθεσε ο διαχειριστής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By