Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

450.000€ πήρε ο υφυπουργός Πετρόπουλος και κόβει τις συντάξεις στα 392€

Ποιος είναι ο υφυπουργός Πετρόπουλος που σφαγιάζει τώρα τις συντάξεις. Είχε υπογράψει σύμβαση 450.000€ με την Τράπεζα Αττικής. Θέλει …1.000 χρόνια για τόσα λεφτά ένας συνταξιούχος

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς φαίνεται, πως όσο περνάει ο καιρός εξαϋλώνεται και μετατρέπεται μέσα από συμβάσεις και αδήλωτα ποσά, σε ευκαιρία ορισμένων για ευκαιριακό πλουτισμό και χτίσιμο καριέρας.

Ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος δήλωσε στη Βουλή ότι η κατώτατη σύνταξη μειώνεται στα 392 για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά μετά το 2011 αλλά παραμένει στα 480 ευρώ για όσους έχουν ενταχθεί στο σύστημα πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με το press-gr ο κ. Πετρόπουλος θέλησε να παρουσιάσει και ως …επιτυχία αυτή την εξαθλίωση, ακόμη και τη διατήρηση αυτών των 480 ευρώ, ενώ προσπάθησε τεχνηέντως να επιρρίψει ευθύνες για το θέμα της κατώτατης σύνταξης με αιχμές κατά του προκατόχου του Παύλου Χαϊκάλη. «Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος» είπε διαβεβαιώνοντας, ότι δεν υπάρχει καμία μείωση κατώτατης σύνταξης για όσους ασφαλίστηκαν προ του 2011.

Ποιος είναι όμως ο κ. Πετρόπουλος;

Πριν από μερικούς μήνες, την άνοιξη του 2015, το αριστερό περιοδικό UNFOLLOW, αποκάλυψε ότι ως εργατολόγος ο Αναστάσιος Πετρόπουλος συνήψε συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ με τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, για τον «εκσυγχρονισμό κρίσιμων ζητημάτων στον Κανονισμό Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις», την ίδια στιγμή που ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων της Τράπεζας!

Δηλαδή ο κ. Πετρόπουλος εν αγνοία των εργαζομένων της Τράπεζας, αποφάσισε να προσφέρει παράλληλα τις νομικές του υπηρεσίες και στον εργοδότη τους κατά τρόπο ασυμβίβαστο.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Πετρόπουλος αυτές τις ημέρες είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και η τοποθέτησή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ και το συμβόλαιο υπογράφτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2015 (λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όταν ακόμη ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!) και την Τράπεζα εκπροσωπούσε ο διευθύνων σύμβουλός της Γκίκας Μάναλης, ο οποίος πάντως μετά τις εκλογές δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια θέση στην Τράπεζα.

Το περίεργο επίσης ήταν, κατά την αποκάλυψη του περιοδικού, ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που με τις εύσχημες διατυπώσεις που ανέλαβε, ήταν και η συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι απολύσεις – κι ας ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων!

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι σταμάτησε τη συνεργασία του με την Διοίκηση της Τράπεζας (στο εσωτερικό της οποίας μεσολάβησαν μεταβολές…) δύο μήνες μετά τη σύναψη του συμβολαίου, γιατί διαπίστωσε «μεταβολή της γραμμής της».

Κατά σύμπτωση πάντως την περίοδο αυτή -και με τον ΣΥΡΙΖΑ πια στην κυβέρνηση- είχε γίνει γνωστό ότι προορίζεται για διοικητής του ΟΑΕΕ. Επίσης ο κ. Πετρόπουλος δέχτηκε ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του η Τράπεζα, πίστωσε τον λογαριασμό του με 103.000 ευρώ, ενώ από το 2014 είχε πάρει άλλα 50.000 ευρώ η εταιρεία του, για να συντάξει το νέο «Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας«.

Απαντώντας στο περιοδικό ο ίδιος έδωσε έμφαση «στο γεγονός ότι η λογιστική εγγραφή ποσού 103.000€ σε λογαριασμό της εταιρίας μου, μετά λίγες ημέρες διεγράφη, αφού έλυσα την σύμβαση ως αυτή να μην είχε ποτέ υπάρξει«.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά ασαφή σημεία ως προς αυτή τη λογιστική εγγραφή και πώς ακριβώς έγινε αυτό το θέμα με τα 103.000 ευρώ, τα οποία σημεία η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής υπό τους κ. Γαμβρίλη και Αντωνόπουλο δεν έχει μέχρι τώρα αποσαφηνίσει.

Όμως δεν είναι και πάλι αυτό το μείζον σημείο αυτής της …ξεχασμένης υπόθεσης. Άλλωστε ως σωστός επαγγελματίας ο κ. Πετρόπουλος σωστά έπραξε για τις υπηρεσίες του. Ποιος άλλος δικηγόρος δεν θα ήθελε κάτι ανάλογο;;

Το μείζον είναι το ηθικοπολιτικό στοιχείο που παρατηρείται όταν ένας υφυπουργός έρχεται να σφαγιάσει τις συντάξεις στα 392 και στα 480 ευρώ ενώ πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος έχει υπογράψει σύμβαση 450.000 ευρώ, άσχετα από το αν και γιατί δεν εκτελέστηκε. Πόσο εύκολο είναι να καταλάβει τον συνταξιούχο που χρειάζεται …1000 χρόνια (ναι!) για να συγκεντρώσει ένα τέτοιο ποσόν;

Κατά τα λοιπά ο κ. Πετρόπουλος φαίνεται ότι ανήκει στους ανερχόμενους πολιτικούς άνδρες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης που κι αυτός, περιέργως πως, συνδέεται με την Τράπεζα Αττικής την οποία μάλλον θα συναντάμε αρκετά συχνά μπροστά μας από εδώ και πέρα.

petropoulos