Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο όχι στις τροπολογίες για την ΕΡΤ και… αποχωρήσεις

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της κυβέρνησης.

της Όλγας Παναγιωτίδου

vouli
FOSPHOTOS

Ένταση, υψηλοί τόνοι και αποχωρήσεις συνόδευσαν τη νέα άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί να τεθεί προς συζήτηση οι τροπολογίες που είχαν καταθέσει ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν δέχθηκε να μπουν καν σε συζήτηση οι επίμαχες τροπολογίες με το επιχείρημα ότι η κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου συνεπάγεται δαπάνες εις βάρος του προϋπολογισμού, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την αίθουσα.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση με τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ να σημειώνει ότι όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ είναι αντίθετα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και γι αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα σε ονομαστική ψηφοφορία, τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει την ξεκάθαρη στάση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με δεδομένο ότι έχουν καταθέσει από κοινού πρόταση νόμου για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και τον Νότη Μαριά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ζητά να πάρει θέση η πλειοψηφία.

Ενόψει πάντως και της αποψινής νέας συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, όπου φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μια συμβιβαστική λύση για την ΕΡΤ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κράτησαν σαφώς χαμηλούς τόνους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Νίκος Τσούκαλης κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην προσπαθούν να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα της αποψινής συνάντησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By