Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλει η ΓΕΝΟΠ

Από τη στιγμή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

dei

Η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, από τη στιγμή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ αναγγέλλει ακόμη την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα ανά την επικράτεια, ενώ καλεί όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ και των θυγατρικών του να «βρίσκονται σε επαγρύπνηση». Παράλληλα καλεί και τους φορείς των ενεργειακών περιοχών «για συντονισμό της δράσης».

Ταυτόχρονα η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ – υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ – ζητά:

  • Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί η ιστορία της χώρας όπως είναι η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση.
  • Από τον κ. Ζερβό και την διοίκηση της ΔΕΗ να δηλώσουν δημόσια πως και με ποιόν τρόπο προστατεύουν τα συμφέροντα του Ομίλου ΔΕΗ.
  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου και δημόσιο διάλογο.
  • Να καταθέσει και να παρουσιάσει η κυβέρνηση τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
  • Να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό την Ευρωπαϊκή οδηγία που «επιβάλλει» την εκποίηση της ΔΕΗ.
  • Επίσης στην ανακοίνωση εκφράζονται ευχαριστίες για «την συμπαράσταση από όλους τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες και τις εκκλησίες της Δυτικής Μακεδονίας στον δίκαιο αγώνα μας».
By