Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

55 ώρες και ακόμη δεν έκλεισαν οι άδειες

Ξαναπήγαν φαγητό στους 8 υποψήφιους καναλάρχες λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης

fagito001Επί 55 ώρες είναι κλεισμένοι στο υπουργείο Τύπου οι 8 υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε μια μαραθώνια διαδικασία που θέλει γερά νεύρα και απαιτεί υπομονή και ψυχραιμία από τους συμμετέχοντες υποψήφιους καναλάρχες, την κυβέρνηση αλλά και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται από ώρα σε ώρα, καθώς συμπληρώθηκαν ήδη 55 ώρες διεξαγωγής του, πέντε ώρες περισσότερο απ” όσο υπολόγιζαν οι διοργανωτές του ότι θα διαρκέσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την ανάδειξη των τεσσάρων υπερθεματιστών.

Λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης, οι υπάλληλοι της εταιρείας catering που έχει αναλάβει την σίτιση των υποψηφίων καναλαρχών έφτασαν και πάλι στο υπουργείο Τύπου με το μεσημεριανό των οκτώ ομάδων που αναμετρώνται για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης για την κατακύρωση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας.

Τα φώτα του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας χαμήλωσαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι πιθανότατα τότε ολοκληρώθηκε η διαδικασία της τρίτης άδειας και ο διαγωνισμός διακόπηκε για να ξεκινήσει και πάλι από σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε δημοπρασία διάρκεσε πάνω από δέκα ώρες, με την πρώτη να ξεκινά το πρωί της Τρίτης και να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έπειτα από μια μάχη των οκτώ υποψηφίων επί δεκαπέντε ολόκληρες ώρες.

Από τη διάρκεια της διαδικασίας εξάλλου -καθώς δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για την ταυτότητα των νικητών και τις τελικές προσφορές που υπέβαλλαν- προκύπτει το συμπέρασμα ότι το τίμημα της κάθε τηλεοπτικής άδειας θα πρέπει να έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα με τους διεκδικητές της να φτάνουν στα όρια τους αρχικούς τους προϋπολογισμούς.

Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, οι πόρτες της ΓΓΕΕ θα ανοίξουν, αφού προηγουμένως συνταχθεί το πρακτικό ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν τα επιτελεία των τεσσάρων εταιρικών σχημάτων που επικράτησαν για να δοθεί στη συνέχεια στην δημοσιότητα.

«Παρακολουθούμε τη διαδικασία με ψυχραιμία και υπομονή. Όσο περισσότερη ώρα διαρκεί η δημοπρασία, τόσο το καλύτερο για το ελληνικό Δημόσιο» υπογράμμισε πριν από λίγο στο “ΘΕΜΑ” αρμόδια κυβερνητική πηγή, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, αλλά και τις ενστάσεις που διατυπώνονται από υποψηφίους, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι «όλα αυτά λέγονται για να υπερασπιστούν τα στενά συμφέροντα του τηλεοπτικού σταθμού τους».

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει άμεσος έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν και στην συνέχεια θα αποδοθούν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβληθεί το 30% της τελικής προσφοράς. Όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εντός 90 ημερών η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει στο εξής μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By