Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

65 CD με ονόματα προς έλεγχο για φοροδιαφυγή

Και έρευνα για 415 πρώην δημόσιους υπαλλήλους

logistes

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ εναποθέτει τις ελπίδες της για πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση, καθώς η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ανέθεσε στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, σε συνεννόηση και με τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να διερευνήσει λίστα με χιλιάδες ονόματα που περιέχονται σε 65 CD που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, ατόμων που εμφανίζουν περιουσία δυσανάλογα μεγάλη με τα εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία.

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ ανατέθηκε ακόμη η έρευνα για 415 πρώην δημόσιους υπαλλήλους, που εντοπίστηκαν το 2010 ότι έχουν βγάλει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά μόλις έγιναν αντιληπτοί και ότι μπαίνουν στο στόχαστρο, βγήκαν σε σύνταξη ή παράτησαν τις θέσεις τους στο Δημόσιο γοα να μην μπορούν να ελεγχθούν από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Γι” αυτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα ονόματα των υπαλλήλων στην κ. Σαββαΐδου, ώστε να ελεγχθούν από την εφορία όπως και όλοι οι ύποπτοι φοροδιαφυγής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By