Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

70.000 περισσότεροι άνεργοι στη Βρετανία

2,56 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς δουλειά – Μείωση των επιδομάτων ανεργίας τον Ιανουάριο

kameron Τη μεγαλύτερη αύξηση από το διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2011 παρουσίασε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς αυξήθηκαν κατά 70.000, αγγίζοντας τα 2,56 εκατομμύρια το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η βρετανική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό της ανεργίας το διάστημα Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου ανήλθε στο 7,9%, από 7,8% που ήταν το τρίμηνο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου. Ωστόσο, τον Μάρτιο κατατέθηκαν 7.000 λιγότερες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, οι αιτήσεις για παροχές ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.500 σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι 5.500 που ανέμεναν οι αναλυτές. Ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στα 29,7 εκατομμύρια το δ’ τρίμηνο του έτους, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1971 όταν ξεκίνησαν να τηρούνται στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση του Ντείβιντ Κάμερον στις δημοσκοπήσεις  βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά το εργατικό κόμμα, το οικονομικό κλίμα στη Μεγάλη Βρετανία είναι εξαιρετικά ευάλωτο ενώ δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει  τον κίνδυνο νέας ύφεσης.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By