Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η αιώνια κόντρα στο μπάσκετ

Ανακοίνωση σχετικά με την ποινή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

pao-osfp-basketΜπορεί η νέα αγωνιστική περίοδος στο μπάσκετ να βρίσκεται προ των πυλών, ωστόσο η κόντρα, σε επίπεδο διοικήσεων, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που ξεκίνησε από πέρυσι δεν λέει να σταματήσει.

Το τελευταίο… χτύπημα, το οποίο ήρθε δύο 24ωρα πριν το ντέρμπι της Δευτέρας στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ, ήρθε από τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τον συνετίσει ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Η ΕΦΙΠ επέβαλλε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ποινή στέρησης της Φίλαθλης ιδιότητας, ειδικότερα την απαγόρευση παρακολούθησης οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης καθώς και την απαγόρευση συμμετοχής του ως Διοικούντος ή μέλους Αθλητικού Σωματείου για χρονικό διάστημα έξι μηνών, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ανωτέρω ποινής για μια τριετία.

Με την απόφαση της αυτή (Αριθμ. 11/2013 – 4.10.2013) η ΕΦΙΠ καταδίκασε στο πρόσωπο του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου τις αναξιοπρεπείς και οπαδικές συμπεριφορές παραγόντων που υποβαθμίζουν το άθλημα και πυροδοτούν συστηματικά ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απειλή αποβολής του από τους αγωνιστικούς χώρους και η έκπτωση του από κάθε αξίωμα για τα επόμενα τρία χρόνια, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και παιδαγωγικά, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες θλιβερές ενέργειες. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By