Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χαρακόπουλος: «Η επιμήκυνση στη ζωή του γάλακτος θα έχει αρνητικές συνέπειες»

Για «διατροφικό μεσαίωνα»  έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγών, Γιώργος Κεφαλάς

gala644_111113

Αρνητικές συνέπειες στην ελληνική κτηνοτροφία με πενιχρά αποτελέσματα στην τιμή πώλησης, θα έχει ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγών Ελλάδας.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως σε συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να εξετάσουν το θέμα της ακρίβειας, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στην ελληνική κτηνοτροφία. «Η αγελαδοτροφία συρρικνώνεται, μην επιφέρουμε κι άλλο πλήγμα. Άλλωστε η ίδια η έκθεση του ΟΟΣΑ σημειώνει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κεφαλάς, χαρακτήρισε ως «διατροφικό μεσαίωνα» την πιθανή επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στον κλάδο. «Ήδη η αγελαδοτροφία, η οποία απασχολεί 100.000 άτομα (παραγωγή/ μεταποίηση/ διακίνηση), συρρικνώνεται.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By