Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης βρίσκεται στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών

aithalomixli640_231213
Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης βρίσκεται στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη, που έχει θέμα το συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
Εξάλλου, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, καθώς «φούντωσαν» τα σενάρια για αυτή την πιθανότητα, μετά την χθεσινή ανακοίνωση ότι θα γίνει διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Θεσσαλονίκη: Σειρά μέτρων για την ρύπανση 

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια- μετά τις υψηλές συγκεντρώσεις που μετρήθηκαν στην πόλη-αποφάσισε να πάρει ο αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Τα μέτρα ισχύουν από χθες μέχρι και το μεσημέρι της 27ης Δεκεμβρίου, οπότε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και σε περίπτωση που απαιτηθεί θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση- δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Αλλά και για τον γενικό πληθυσμό προτείνεται η αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμός της παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Συνιστάται η διακοπή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, με εξαίρεση την περίπτωση που είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης και η χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By