Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Golden boy της BlackRock ψάχνει βίλα στη Μύκονο

Ντυμένος σαν τουρίστας αλλά φορτωμένος σαν «μεγιστάνας» και άσος στις διαπραγματεύσεις,κορυφαίος Βρετανός μάνατζερ της εταιρείας βρέθηκε στο κοσμοπολίτικο νησί για να αγοράσει εξοχικό

Την ώρα που οι ελεγκτές της BlackRock κάνουν φύλλο και φτερό τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών, τα golden boys της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο, εντυπωσιασμένα από τις ομορφιές της χώρας μας, και δη των κοσμοπολίτικων προορισμών της όπως είναι η Μύκονος, δίνουν όσο-όσο για ένα «φιλέτο».

Μάλιστα εις εξ αυτών εμφανίζεται διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι και 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει ένα σπίτι-παλάτι στο Νησί των Ανέμων για να ζήσει τον καλοκαιρινό του μύθο στην Ελλάδα.

Το λευκό μπλουζάκι, η βερμούδα, οι σαγιονάρες, αλλά και η «γουρούνα» που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του φάνταζαν ως η απόλυτη κάλυψη. Ωστόσο ο 43χρονος Βρετανός δεν περνούσε τη μέρα του στις κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού πίνοντας σφηνάκια στα μπιτς μπαρ.

Εξάλλου ο λόγος της ινκόγκνιτο επίσκεψής του δεν ήταν  να απολαύσει μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς, αλλά να αγοράσει μια εξοχική κατοικία. Εχοντας ως μπάτζετ για τον σκοπό αυτόν το αστρονομικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ, κατευθύνθηκε προς τις περιοχές-φιλέτα της Μυκόνου με τις πιο πολυτελείς βίλες, αναζητώντας εκείνη που θα κάλυπτε τις υψηλές απαιτήσεις του.

Ο λόγος για τον κ. Αλιστερ Χίμπερτ, κορυφαίο στέλεχος της BlackRock στην ευρωπαϊκή αγορά και διευθύνων σύμβουλος σε δύο fundς της εταιρείας με ετήσιο τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με μετρητά

Ο κ. Χίμπερτ επισκέφθηκε τη Μύκονο τον περασμένο Αύγουστο, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες. Επέλεξε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, όπου η διανυκτέρευση για το πιο οικονομικό δωμάτιο ξεκινά από τα 380 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 950 ευρώ για τη σουίτα.

Ισως αυτό να ήταν και το μόνο στοιχείο που πρόδιδε την οικονομική του επιφάνεια, διότι το dress code που επέλεξε δεν τον έκανε να ξεχωρίζει από την πλειονότητα των Βρετανών που παραθέριζαν στο νησί.

Το ενδιαφέρον του Βρετανού golden boy τράβηξε η περιοχή του Αγίου Ιωάννη με τα σπίτια-παλάτια και τις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί έχουν βίλα, μεταξύ άλλων, η οικογένεια Μαρτίνου από τον εφοπλιστικό χώρο, ο κ. Κωνσταντίνος Μαλάμος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια», και ο ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας.

Με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που είχε να διαθέσει, και μάλιστα σε μετρητά, θα μπορούσε να αγοράσει οποιοδήποτε σπίτι επιθυμούσε και ήταν προς πώληση. Ξεκίνησε την αναζήτησή του θέτοντας ως απαραίτητες προϋποθέσεις την πολυτέλεια, την εξαιρετική θέα αλλά και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Αν και αρκετές από τις βίλες που είδε πληρούσαν τα παραπάνω στάνταρ, ο κ. Χίμπερτ δεν έκλεισε συμφωνία. Αποφάσισε να αναβάλει την αγορά για μερικούς μήνες, περιμένοντας, ίσως, να πέσουν κι άλλο οι τιμές. Δεν θεωρείται αδίκως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μάνατζερ, ενώ γνωρίζει τους όρους της αγοράς και της διαπραγμάτευσης σαν την παλάμη του.

Υστερα από τέσσερις ημέρες διαμονής στη Μύκονο πήρε το αεροπλάνο και με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα επέστρεψε στο Λονδίνο όπου είναι το γραφείο του.

WHO IS WHO

Ο Αλιστερ Χίμπερτ απέκτησε πτυχίο BSc στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ το 1992 και την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεγκτής στην Ernst and Young. Από το 1994 έως το 2004 εργάστηκε στην Invesco Perpetual, αρχικά ως οικονομολόγος και έπειτα ως  διαχειριστής χαρτοφυλακίου.

Το 2005 εντάχθηκε στο δυναμικό της Scottish Widows Investment Partnership (SWIP), όπου ήταν διευθυντής Επενδύσεων, υπεύθυνος για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών χαρτοφυλακίων. Η διορατικότητά του και οι επιτυχημένες κινήσεις τού άνοιξαν την πόρτα της BlackRock το 2008, αναλαμβάνοντας στρατηγικές θέσεις της εταιρείας-κολοσσού στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα ράλι ανόδου συνεχίστηκαν, και τα έτη 2011 και 2012 ψηφίστηκε κορυφαίος μάνατζερ στην Ευρώπη στην κατηγορία «Absolute return», για την ικανότητά του να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολλαπλές στρατηγικές για την επίτευξη αποδόσεων σε όλες τις συνθήκες. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος σε δύο funds της BlackRock European Dynamic και διαχειριστής ενός μυθικού χαρτοφυλακίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By