Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πάγκαλος: “Τον Άκη δεν θα τον επέλεγα ούτε για θυρωρό πολυκατοικίας…”

“’Αλλοι του έστελναν ραβασάκια και ήθελαν να τον κάνουν πρωθυπουργό”, δηλώνει ο πρώην βουλευτής και υπουργός

pagkalos thodorosΣε πλήρη διαχωρισμό της θέσης του από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, όχι σήμερα, αλλά και παλαιότερα, κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου μετά την αναγκαστική “αποστρατεία” του Ανδρέα Παπανδρέου και την διαδικασία διαδοχής του, προχώρησε για ακόμη μία φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο BHMA Fm, ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως ουδέποτε ο ίδιος στήριξε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και δη γενικότερα στην εσωκομματική του πορεία κι όχι μόνο κατά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, όταν ο Τσοχατζόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Κώστα Σημίτη.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος δήλωσε: “Τον Άκη δεν τον υποστήριξα ποτέ, δεν θα τον επέλεγα ούτε για θυρωρό σε πολυκατοικία…” Συμπλήρωσε δε, σκιαγραφώντας το περιβάλλον εντός ΠΑΣΟΚ: “Άλλοι έστελναν ραβασάκια για να τον στηρίζξουν για πρωθυπουργό. Εγώ ουδέποτε είχα τέτοια κλίση…”

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε παράλληλα και την ένστασή του αναφορικά με τις αιτιάσεις του Άκη για τις ευθύνες που δεν καταλογίζονται στα μέλη του ΚΥΣΕΑ κατά τη διάρκεια που ο ίδιος διετέλεσε υπουργός Άμυνας. Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε μα…ες τις απόψεις Τσοχατζόπουλου πως ευθύνες για τα εξοπλιστικά έχουν και τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει, όλοι όσοι απαρτίζουν το Συμβούλιο δεν έχουν ούτε την εξουσιοδότηση, ούτε σε τελική ανάλυση την ευθύνη να πάνε κόντρα σε συγκεκριμένες εισηγήσεις του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By