Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ξηρού

«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή» επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

xristodoulos xiros

Χτύπημα με ισχυρό συμβολισμό φοβούνται οι αρχές,  εντατικοποιώντας τις έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού πριν αυτός προλάβει να δράσει. Χθες, βρέθηκαν 2 πιστόλια και συνελήφθησαν 2 άτομα σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ ερευνήθηκαν σπίτια και στις δύο πόλεις.

Στην Αθήνα,οχτώ σπίτια έχουν ερευνηθεί ενώ έγινε μία σύλληψη ατόμου που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είναι παλιός «γνώριμος» της Αστυνομίας. Προηγουμένως εντοπίσθηκε πιστόλι με γεμιστήρα στο διαμέρισμα του στα Εξάρχεια. Έξι κατοικίες ελέχθηκαν στη συμπρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων και η οικία του εξάδελφου του και της αδελφής του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η 2η σύλληψη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε αφότου εντοπίστηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και χασίς και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Tη «βαθύτατη ανησυχία» τους για το γεγονός ότι Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος, καθώς και για το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του με απειλές για πράξεις βίας, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προτρέποντας την κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με  τους Έλληνες που ασχολούνται με την υπόθεση προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή».

Επανεξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Δικαιοσύνης με εντολή του πρωθυπουργού, το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις προσωρινές κρατήσεις και τους περιοριστικούς όρους. Η αναγκαιότητα των αλλαγών, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρέει από τις σημαντικές υποθέσεις που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες τις δικαστικές Αρχές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By