Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ελεύθερος με εγγύηση ένα εκατ. ευρώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Αφορμή για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αποτέλεσε μια αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ, η οποία υποστηρίζει ότι στην κατοχή του κ. Καρχιμάκη έφθαναν απόρρητα έγγραφα

karximakis

Ελεύθερος με ιδιαίτερα υψηλή εγγύηση που φθάνει το ένα εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Δημήτρη Μπούκα ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία παραβίασης μυστικών της πολιτείας.

Αφορμή για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αποτέλεσε μια αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ, η οποία υποστηρίζει ότι στην κατοχή του κ. Καρχιμάκη έφθαναν απόρρητα έγγραφα.

Γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε στην απολογία του, τονίζοντας ότι όλα τα χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας προασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρχιμάκης χαρακτηρίζει τις καταγγελίες της υπαλλήλου της ΕΥΠ «ανυπόστατες» και «συκοφαντικές» συνδέοντάς τες με εσωτερική διαμάχη εντός της υπηρεσίας(σ.σ. ΕΥΠ), με στόχο να προσφέρουν κάλυψη σε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχός της που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσωπικότητα και την εντιμότητα του Μιχάλη Καρχιμάκη έχουν αναφερθεί εξεταζόμενοι ως μάρτυρες υπεράσπισής τους οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Ρέππας και Φίλιππος Πετσάλνικος, καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

By