Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Oργή για την τραγωδία της Malaysia Airlines

 Η Malaysia Airlines έχει προσφέρει αρχική οικονομική βοήθεια ύψους 5.000 δολαρίων ανά επιβάτη, ενώ αναμένεται να δοθεί και επιπλέον βοήθεια

malaysia600_0080314iii

Δεκάδες οργισμένοι συγγενείς των κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, την ώρα που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ζητώντας από την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ εξηγήσεις για το δυστύχημα.

Οι συγγενείς έριξαν μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πύλη της πρεσβείας. Πολλοί από τους διαδηλωτές απωθήθηκαν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της απομακρύνθηκε από το σημείο με φορείο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines εξέφρασε «τεράστια θλίψη» για τους επιβάτες του αγνοούμενου Boeing 777.

«Όλοι αισθανόμαστε τεράστια θλίψη και πόνο», δήλωσε ο Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία στους δημοσιογράφους μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Μπόινγκ, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, συνετρίβη στη θάλασσα και οι 239 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Ο Γιαχία σημείωσε ότι η αεροπορική εταιρεία έχει προσλάβει περισσότερους από 700 συμβούλους για να προσφέρουν υποστήριξη στους περισσότερους από 900 συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης MH370 που αναχώρησε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Πολλοί από τους συμβούλους έχουν σταλεί στο Πεκίνο, καθώς η πλειονότητα των επιβατών ήταν Κινέζοι, την ώρα που συγγενείς τους πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία μπροστά από την πρεσβεία της Μαλαισίας.

Εξάλλου η Malaysia Airlines έχει προσφέρει αρχική οικονομική βοήθεια ύψους 5.000 δολαρίων ανά επιβάτη, ενώ αναμένεται να δοθεί και επιπλέον βοήθεια, επεσήμανε ο Γιαχία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την μοιραία πτήση 

By