Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: «Με βάση τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών το πολυνομοσχέδιο»

«Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κατώτερου μισθού, κατάργηση επιδομάτων, μισθολογικών ωριμάνσεων και επέκταση των ατομικών συμβάσεων, μειώνοντας περαιτέρω το εργατικό εισόδημα»

kke

Με αφορμή το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΚΚΕ κάνει λόγο για νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών.

Το ΚΚΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία. Το πολυνομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυταπασχολουμένων».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κατώτερου μισθού, πλήρη και γενικευμένη κατάργηση επιδομάτων και μισθολογικών ωριμάνσεων, επέκταση των ατομικών συμβάσεων, που θα συμπαρασύρουν τους μισθούς σε όλους τους κλάδους, μειώνοντας περαιτέρω το εργατικό εισόδημα».

«Καμία αναμονή, καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ. Τα επόμενα χρόνια αυτός ο δρόμος θα γίνει ακόμη πιο σκληρός για το λαό. Τώρα χρειάζεται οργάνωση, ανασύνταξη, αγωνιστική απάντηση, λαϊκή συμμαχία εργατών, αυταπασχολουμένων, αγροτών, νέων, γυναικών ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Ισχυρό ΚΚΕ για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων», καταλήγει το ΚΚΕ.

By