Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις Μπαχάμες

Γιόχαν Μπλέϊκ, Γουόρεν Γουέϊρ, Νικ Ασμιντ και Ζερμέν Μπράουν –σημειώστε: δεν υπάρχει στην ομάδα ο Γιουσέϊν Μπολτ- οι τέσσερις Τζαμαϊκανοί σημείωσαν χρόνο 1.18.63, που σημαίνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Members of the Jamaican team pose by the scoreboard after winning the men's 4x100m relay final at the London 2012 Olympic Games

Τα χρονόμετρα… έσπασαν στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών που διεξήχθη στις Μπαχάμες, όπου καταρρίφθηκαν ρεκόρ με βασικότερο αυτό στα 4χ200μ.

Γιόχαν Μπλέϊκ, Γουόρεν Γουέϊρ, Νικ Ασμιντ και Ζερμέν Μπράουν –σημειώστε: δεν υπάρχει στην ομάδα ο Γιουσέϊν Μπολτ- οι τέσσερις Τζαμαϊκανοί σημείωσαν χρόνο 1.18.63, που σημαίνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Τα άλλα δύο παγκόσμια ρεκόρ από την Κένυα. Στη σκυταλοδρομία της ημιαντοχής (1500μ.) τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στους άνδρες με τους Κόλινς Τσεμπόι, Σίλασ Κίμπλαγκατ, Τζέιμς Μάγκουτ και Άσμπελ Κίπροπ (χρόνος 14.22.22) και,σ τις γυναίκες με τις Μέρσι Τσερόνο, Φέϊθ Κιπιέγκο, Ιρένε Τζέλαγκατ και Ελεν Ομπίρι (16.33.53). Φυσικά τα ρεκόρ δεν αναγνωρίζονται από την παγκόσμια ομοσπονδία καθώς δεν περιλαμβάνονται σε καμία διοργάνωση.Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, οι τρεις ομάδες που πέτυχαν τα ρεκόρ έφυγαν από τις Μπαχάμες με γεμάτες τις τσέπες. Κάθε μία από αυτές πήρε έπαθλο ύψους 100.000 ευρώ…

Ρεκόρ από τον Μιχάλη

Μια κι ο λόγος για στίβο να πούμε πως ο Μιχάλης Αναστασάκης βελτίωσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το ατομικό του ρεκόρ στο φεστιβάλ ρίψεων που έγινε στην Τρίπολη.

Ο Αναστασάκης έστειλε τη σφύρα στα 70,63 μ. και βελτίωσε το 70,08 μ., το οποίο σημείωσε στους αγώνες Ρίψεων «Κώστας Σπανίδης», την Παρασκευή. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, που από φέτος ανήκει στην κατηγορία των Νέων, πέρασε στην 18η θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα. Νικητής στη σφυροβολία ήταν ο Κώστας Σταθελάκος, με 71,74 μέτρα.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ακοντισμό ο Κώστας Βερτούδος, που με 75,80 μ. έδειξε ιδιαίτερα αποδοτικός και ανταγωνιστικός ενόψει των διοργανώσεων που έπονται. Ο 26χρονος αθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 75,22 από το 2007, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επίδοση του.

Στη σφυροβολία των γυναικών η Παρασκευή Θεοδώρου επικράτησε με 64,97 μ., ενώ στη σφυροβολία Παίδων ο Θοδωρής Βινατσέλος πέτυχε 60,02 μέτρα.

Bαγγέλης Μελέκογλου 

By