Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εξακολουθούν να αγνοούνται 219 κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Η νιγηριανή εφημερίδα This Day Live έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 197 μαθητριών

σχολειο

Πάνω από 200 κορίτσια που έπεσαν θύματα απαγωγής της ισλαμιστικής οργάνωσης, Μπόκο Χαράμ, στη Νιγηρία παραμένουν αγνοούμενα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διερευνητικής επιτροπής της κυβέρνησης, Ιμπραήμ Σάμπο.

Από τις συνολικά 276 που απήχθησαν από τους μαχητές της οργάνωσης, 57 είναι όσες μαθήτριες κατάφεραν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, επισήμανε ο Σάμπο.

Την ίδια στιγμή, η νιγηριανή εφημερίδα This Day Live έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 197 μαθητριών, τρεις μήνες έπειτα από την απαγωγή τους.

Μαζί με τα ονόματα η εφημερίδα επίσης δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα μαθήματα στα οποία έδωσαν εξετάσεις τα κορίτσια λίγο πριν το περιστατικό, με τις περισσότερες να σπουδάζουν δημόσια διοίκηση και φυσικές επιστήμες.

Στο μεταξύ, ηγετικό στέλεχος της Μπόκο Χαράμ (που σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή»), συνελήφθη από τον νιγηριανό στρατό, μαζί με άλλα 86 μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονταν κρυμμένοι ανάμεσα σε ομάδα ταξιδιωτών στην νότια επαρχία της Άμπια.

Την ίδια ώρα, το έργο των μελών της Μπόκο Χαράμ δεν τελειώνει με την απαγωγή των κοριτσιών, ούτε με τις φονικές επιθέσεις στη Νιγηρία. Η οργάνωση συνεχίζει να προσηλυτίζει ανήλικους για να τους κάνει αντάξιους αγωνιστές που με τη σειρά τους θα σκορπίσουν το θάνατο.

Εξ αυτών είναι και ανήλικα αγόρια από το Καμερούν, τα οποία πέφτουν θύματα απαγωγής και στη συνέχεια εκπαιδεύονται για να γίνουν μηχανές θανάτου.

By