Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Όχι» λένε έξι ανεξάρτητοι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που χαρακτηρίζουν απαράδεκτο και εγκληματικό

DEH

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ λένε πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που χαρακτηρίζουν απαράδεκτο και εγκληματικό για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Οι Πάρις Μουτσινάς, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Βασίλης Καπερνάρος σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι «η ΔΕΗ είναι ένα από τα σημαντικότερα δημόσια κεφάλαια στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αποτελεί δε, αποκλειστικό δημιούργημα του Ελληνικού λαού με την επί πολλές δεκαετίες συνεισφορά του σε κόπο, θυσίες, χρήμα και αίμα».

Υποστηρίζουν ότι η ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό είναι άκρως επικίνδυνο να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων που πρωτίστως νοιάζονται για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, ακυρώνοντας έτσι την έννοια του κοινωνικού αγαθού και πως με το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η δικομματική κυβέρνηση, εξυπηρετούνται οι επιταγές της τρόικας, των δανειστών αλλά και των ντόπιων ολιγαρχών του πλούτου.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης που ανήκει όπως και οι πέντε βουλευτές στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών με δήλωσή του τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας -άλλωστε, ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- χαρακτηρίζοντας το «εθνική υποχρέωση».

By