Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Ήταν λάθος μας που προκαλέσαμε εκλογές το 2009

«Στελέχη της παράταξης υπονόμευσαν την προσπάθεια μας»

venizelos-maximou

 

«Μea culpa» ομολόγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που πήρε το 2009 το ΠΑΣΟΚ να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ, προκαλώντας εθνικές εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, υπογράμμισε  πως αυτή ήταν η αιτία να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ το βάρος της κρίσης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Να έχουμε το θάρρος και την ειλικρίνεια να αξιολογήσουμε και τις δικές μας συμπεριφορές στο ζήτημα αυτό».

Εν τω μεταξύ ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως στόχος του είναι να έρθει το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα  στις επόμενες εκλογές για να μπορεί να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως «δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας τα εκλογικά ποσοστά που πήρε το κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές τόνισε πως «κερδήθηκε το στοίχημα της σταθερότητας και της ομαλής εθνικής πορείας προς την έξοδο από την κρίση», ωστόσο επεσήμανε πως το 8% που αποκόμισε είναι «ποσοστό ανάγκης, καθόλου ικανοποιητικό για μια παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ», αλλά, όπως τόνισε, «η κρίση έφερε τα πάνω κάτω».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος, κατήγγειλε πως «παράγοντες της παράταξης υπονόμευσαν την προσπάθειά μας» και υπογράμμισε πως » υπήρξαν ενεργά στελέχη, αδρανή στελέχη, στελέχη που ήταν ανοιχτά εχθρικά και στελέχη που είχαν ύπουλο υπονομευτικό ρόλο».

Καταλήγοντας πήρε θέση και στις ενστάσεις που διατυπώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τελευταία αυτή του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, για την ΕΛΙΑ. «Δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Ελιά. Πρόκειται για δήθεν αντίθεση που δεν υπάρχει. Η «Ελιά» είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί τον κορμό της».

By