Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Μπροστά στον κίνδυνο του δημόισου διασυρμού τους απέχουν

«Οι μάσκες έπεσαν» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος

voultepsi-ND

«Υποκρισία» και «καιροσκοπισμό» καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την απόφαση τους να μην συμμετάσχουν τελικά στη σημερινή συνεδρίαση στο Α” θερινό τμήμα της Βουλής για το δημοψήφισμα.

«Μπροστά στον κίνδυνο του δημόσιου διασυρμού τους, ανέκρουσαν πρύμναν και αποφάσισαν την αποχή από τη συζήτηση στη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της και πρόσθέτει με νόημα «Όταν το αρμόδιο κατά τον Κανονισμό της Βουλής Σώμα της Διάσκεψης των Προέδρων αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο Τμήμα Διακοπής της Βουλής, οι μάσκες έπεσαν».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αποδίδει την απόφαση τους να απέχουν από τη συζήτηση  στο γεγονός ότι «συνειδητοποίησαν ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή θα διαπιστωνόταν πως οι προτάσεις που είχαν καταθέσει δεν μπορούσαν να συναθροιστούν μεταξύ τους, ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 120 απαιτούμενων υπογραφών» και επισημαίνει πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστώσει πως οι προτάσεις για δημοψήφισμα «έχουν διαφορετική λογική, διαφορετικό αίτημα και δεν μπορούν να συναθροιστούν».

Παράλληλα η κ. Βούλτεψη τονίζει πως δεν θα μπορούσε να συναθροιστεί η πρόταση του ΚΚΕ «γιατί το περιεχόμενό της ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τις προτάσεις των άλλων κομμάτων και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συμπορευτούν με την Χρυσή Αυγή» και καταλήγει στην ανακοίνωση της: «Το μόνο κοινό που τις συνέδεε ήταν η προσπάθεια συντήρησης ενός κλίματος διαρκούς πόλωσης της πολιτικής μας ζωής και του μεταξύ τους ανταγωνισμού, για λόγους εντυπώσεων και ψηφοθηρίας».

 

By