Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τροπολογία βουλευτών για την μη υπαγωγή των ενστόλων στο ΕΤΕΑ

 Δεκαεννιά βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κυριαζίδη

kassis-pasok

Να μην υπαχθούν οι ένστολοι στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ζητούν 20 βουλευτές της συμπολίτευσης με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο.

Οι 19 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κυριαζίδη και ο Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ που συνυπογράφει την τροπολογία ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ένστολων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η δημιουργία του ΝΠΙΔ θα γίνει μετά τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

«Στόχος της τροπολογίας είναι, εφόσον το ταμείο των ένστολων έχει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας, να εκχωρηθεί στους ένστολους και το δικαίωμα να αποφασίσουν, όπως και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αν θα μεταφέρουν την επικουρική τους ασφάλιση στο ΕΤΕΑ ή σε ΝΠΙΔ», ανέφερε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Θανάσης Νταβλούρος που έχει διατελέσει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση γνωρίζει για το περιεχόμενο της τροπολογίας. Οι βουλευτές αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει λύση.

By