Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη – Κεφαλογιάννη στην Πάτμο

Είχαν σύσκεψη με θέμα την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού

patmos

H υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχαν σήμερα σύσκεψη στην Πάτμο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Η κ. Κεφαλογιάννη μετέβη στο νησί με σκοπό να εξετάσει από κοινού με τους τοπικούς φορείς τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Πάτμου.

Η υπουργός τόνισε ότι η μοναδικότητα του νησιού και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία που του δίνει η θρησκευτική παράδοση είναι σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αναδειχθεί παραπάνω, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό υψηλού επίπεδου, την προσέλκυση αντίστοιχων επισκεπτών, καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αναφερόμενη στον θαλάσσιο τουρισμό η κ. Κεφαλογιάννη έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών (όπως μαρίνες με τη συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου) ώστε να ενισχυθεί το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα.

Από την μεριά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου σημείωσε ότι συνεχίζεται η άριστη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός μετά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού, στην περίπτωση της Πάτμου, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προώθηση του θαλασσίου τουρισμού, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο, για την προσέλκυση τουρισμού υψηλού επιπέδου και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ακόμα ότι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη αποτελεί η επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και επικεντρώθηκε σε δύο εξ αυτών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας και στα οποία το υπουργείο Ναυτιλίας έχει προωθήσει άμεσες λύσεις: η βελτίωση της συγκοινωνίας και η επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας.

By