Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη: Ο ΕΝΦΙΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου

«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί κατά 1,5 δις ευρώ»

bakogianni

Σκληρή κριτική για τον τρόπο που εφαρμόστηκε ο ΕΝΦΙΑ, άσκησε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε δηλώσεις της στον real fm η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «εκτός τόπου και χρόνου» και σημείωσε : «Επιβεβαιώθηκε, έτσι όπως εφαρμόστηκε, ότι τα προσδοκώμενα έσοδα  είναι κατά 1,5 δισ. περισσότερα από αυτά τα οποία εγγράφονται στον προϋπολογισμό, άρα αυτό από μόνο του καθιστά αναγκαία μία προσαρμογή στα νούμερα του ΕΝΦΙΑ».

Μάλιστα η πρώην υπουργός υπογράμμισε πως «ο ΕΝΦΙΑ έχει βγάλει από τα ρούχα του το σύνολο των Ελλήνων πολιτών» και πρόσθεσε «πόσο μάλλον αυτών οι οποίοι έχουν φτάσει να πληρώσουν πέρσι, πρόπερσι και οι οποίοι βλέπουν πλέον έναν φόρο ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στα εισοδήματά τους. Ούτε κατά διάνοια. Εδώ χρειάζονται τομές αυτή τη στιγμή».

Στην ερώτηση για το τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει στον ΕΝΦΙΑ η κ. Μπακογιάννη ήταν κατηγορηματική: «1,5 δισ. κάτω, πιστεύω», είπε και συμπλήρωσε: «Σημαίνει ξενοίκιαστα, σημαίνει διαμερίσματα που δεν έχουν εισόδημα, σημαίνει μία ευρύτερη μείωση στον συνολικό φόρο ακινήτων. Εχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή μία βασική αγορά, η οποία είναι η αγορά των ακινήτων να την εξοντώσουμε πλήρως και να φέρουμε ανθρώπους σε κατάσταση απελπισίας, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Οχι δεν θέλουν. Δεν μπορούν. Διότι δεν τους αποφέρει κανένα εισόδημα το ακίνητο και βρίσκονται στην καταστροφική κατάσταση είτε να πουλήσουν δίνοντας το κοψοχρονιά, είτε να μπουν φυλακή. Αυτό δεν γίνεται».

By