Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Επίτροπος της Κομισιόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε σήμερα τον κατάλογο με τα ονόματα των Επιτρόπων

exoterikon upourgos
© FOSPHOTOS Menelaos Myrillas

Ο πλήρης κατάλογος των ονομάτων των Επιτρόπων που προτείνει ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δόθηκε την Παρασκευή (05/09) στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στη λίστα των ονομάτων περιλαμβάνεται από ελληνικής πλευράς το όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα χαρτοφυλάκια των νέων Επιτρόπων δεν θα ανακοινωθούν πριν από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ συνάντησε τους 27 υποψηφίους των χωρών-μελών προκειμένου να βολιδοσκοπήσει το ενδιαφέρον τους για συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και να εντοπίσει τις δεξιότητές τους.

Η λίστα με τα ονόματα των Επιτρόπων που προτείνει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα σταλεί για επίσημη έγκριση στο Συμβούλιο της ΕΕ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διανομή των χαρτοφυλακίων, τα οποία πρέπει να κοινοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Κατόπιν όλοι οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε ακροαματική διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο πριν την τελική ψηφοφορία τον Οκτώβριο.

By