Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τι αποκαλύπτει η Β. Σιούτη για τον όρκο εχεμύθειας που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στο φόρουμ είναι να μην αποκαλύψει τι θα συζητηθεί στη συνάντηση»

tsiprasAΤον όρκο εχεμύθειας έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στο Forum Ambrosetti,  στη Βίλα Ντ” Έστε, στο Κόμο της Βόρειας Ιταλίας, το οποίο κάποιοι χαρακτηρίζουν ως μια λέσχη τύπου Μπίλτενμπεργκ.

Η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη με  σημερινή της ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, αποκάλυψε την πρόσκληση στελέχους του ΕΚΤ για το Ambrosetti που αναφέρει τον περίφημο κανόνα «Chatham House Rule», ένα σύστημα εχεμύθειας όσων συμμετέχουν σε αυτά τα κλαμπ των ισχυρών. Με άλλα λόγια, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στο φόρουμ είναι να μην αποκαλύψει τι θα συζητηθεί στη συνάντηση.

Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους, για τους οποίους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε εσωκομματικά πυρά, καθώς ως είθισται σε τέτοιου είδους συναντήσεις γίνονται μυστικές συμφωνίες, που έχουν πολιτικό και οικονομικό αντίκτυπο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ύποπτα πολιτικά παιχνίδια στο δρόμο προς την εξουσία, παρ” όλο που στην Κουμουνδούρου θεώρησαν την παρουσία Τσίπρα στο φόρουμ ως αναβάθμιση του ρόλου του για την αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη.

 

siouti

 

 

By