Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χαρδούβελης: Κάνουμε το σωστό και αναγκαίο και δεν υποκύπτουμε στο λαϊκισμό

«Αντιλαμβάνομαι την πίεση των βουλευτών της συμπολίτευσης που μεταφέρουν αιτήματα συμπολιτών μας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις

xardouvelis gkikas

Να κατανοήσουν τις συνέπειες από μια ενδεχόμενη καταψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ, τώρα που το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής βρίσκεται στο τέλος του, κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης που αντιδρούν και ξεσπαθώνουν, απειλώντας ακόμη και με καταψήφιση, ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Αντιλαμβάνομαι την πίεση των βουλευτών της συμπολίτευσης που μεταφέρουν αιτήματα συμπολιτών μας», είπε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως τώρα που το πρόγραμμα είναι στο τέλος του και «πατάμε γερά στα πόδια μας, έχοντας λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, πρέπει να διαφυλάξουμε την πορεία της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας για έξοδο από κρίση».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε πως η κυβέρνηση κάνει το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα με τους πολίτες που έχουν υποστεί πολλές θυσίες να μην θέλουν να πάνε χαμένες. «Αυτό είναι το καθήκον μας, κάνουμε το σωστό και αναγκαίο και δεν υποκύπτουμε στο λαϊκισμό και την παροχολογία», είπε, καρφώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως με το που έγιναν αντιληπτά τα λάθη, προχώρησαν σε αλλαγές, ώστε να διορθωθούν και να αποκατασταθούν οι αδικίες, προβλέποντας φοροελαφρύνσεις και διαβεβαίωσε πως όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη, τόσο μικρότερη και δικαιότερη θα είναι η επιβάρυνση. «Αυτή είναι η στρατηγική κυβέρνηση, λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας», κατέληξε.

By