Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εικοσιτετράωρη απεργία στα λιμάνια αύριο

Αντίδραση στις πωλήσεις λιμανιών της χώρας

limani thessalonikhs

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας ως αντίδραση προς τις επικείμενες πωλήσεις των Οργανισμών Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πειραιώς (ΟΛΠ) και άλλων λιμανιών.

Ενόψει της αυριανής κινητοποίησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου άσκησαν σήμερα σκληρή κριτική στους χειρισμούς για την επιχειρούμενη πώληση του 67% του (ΟΛΘ).

Σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι οι φορείς της πόλεις πιέστηκαν πολιτικά να αλλάξουν τη στάση τους σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση από αρνητική σε θετική, ενώ ισχυρίστηκαν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές ουδεμία δέσμευση καλούνται ν” αναλάβουν για πραγματοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων στο λιμάνι, εφόσον αποκτήσουν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου.

Μάλιστα, επισήμαναν ότι εξαιτίας διαδοχικών μειώσεων προσωπικού από το 2009 μέχρι σήμερα, που είχαν ως αποτέλεσμα το 43% των οργανικών θέσεων να παραμένει κενό, οι εργαζόμενοι εργάζονται υπερωρίες και σε διάφορα πόστα, προλαβαίνοντας και πάλι μόνο τις επείγουσες εργασίες, με αποτέλεσμα το λιμάνι να κινδυνεύει με λειτουργικό «μπλακ άουτ». Ήδη, πρόσθεσαν, χρήστες του δηλώνουν προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους.

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης σε τρία επίπεδα: το αγωνιστικό (απεργίες), της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και το νομικό, όπου στις 2/12 αναμένεται η εκδίκαση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της αίτησης ακύρωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67%.

By