Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πυρ ομαδόν κατά Θεοδωράκη…

O επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως η εξέγερση έγινε γιατί δεν υπήρχαν κόμματα!

karydis650_11-514

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο καθένας είναι ότι δηλώσει. Πλούσιοι είναι αντισυστημικοί, άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την πολιτική έγιναν αρχηγοί κόμματος. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί διαμορφώνουν την αντίληψη των πολιτών για τα πράγματα. Ο κίνδυνος όταν εισάγουν στο δημόσιο διάλογο λάθος δεδομένα είναι μεγάλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θέση του Σταύρου Θεοδωράκη για το Πολυτεχνείο. Είπε πως η εξέγερση έγινε γιατί δεν υπήρχαν κόμματα!

«Αυτό που ειπώθηκε χθες από τον Πρόεδρο του Ποταμιού, τον κ. Θεοδωράκη, ότι αν υπήρχαν τότε κόμματα δεν θα υπήρχε ο ξεσηκωμός, ήταν μεγάλο ατόπημα. Επί χούντας δεν υπήρχαν κόμματα γιατί δεν υπήρχε δημοκρατία, είχε καταλυθεί» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

«Ήταν ένα φάουλ, μια λάθος τοποθέτηση, πάνω στην πρεμούρα του να δείξει ότι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Αυτό πρέπει να γίνει αλλά και ο ίδιος για να κατέβει στην πολιτική έφτιαξε ένα κόμμα, άρα το πρόβλημα δεν είναι τα κόμματα, η δημοκρατία στηρίζεται στα κόμματα. Το πρόβλημα είναι η λειτουργία τους, οι αρχές τους, οι θέσεις τους και πόσο κοντά είναι στους πολίτες και στα αιτήματά τους» τόνισε ο Δ. Καρύδης

Μιλώντας στο πρωινό του Mega σχολίασε το θέμα και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Επισήμανε ότι «οι πρωτεργάτες και οι πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου ήταν στην πλειοψηφία τους μέλη κομμάτων και συλλογικοτήτων. Δεν μπορούμε στο βωμό του μικροκομματισμού να φτιάχνουμε ένα νέο αφήγημα που παραχαράσσει τα πραγματικά γεγονότα και απαξιώνει τον αγώνα που κάθε δημοκράτης πολίτης και κάθε γονιός οφείλει να αφηγηθεί στα παιδιά του. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που βλέπουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, υπάρχουν στο διαδίκτυο παντού ατάκες όπως “που ήταν οι νεκροί”;».

Δυστυχώς από άλλα κόμματα αντιδράσεις δεν υπήρξαν. Προφανώς κάποιοι προτιμούν τις δημόσιες σχέσεις.

By