Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Reuters: Ο Σαμαράς θα βρει τους 180 βουλευτές

«Στοίχημα» της ελληνικής κυβέρνησης η εκλογή ΠτΔ

antonis-samaras

Στις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, στο οποίο τονίζεται πως πρόκειται για «στοίχημα» της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θέλει να δώσει ένα οριστικό τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.

«Η αίσθηση στην αγορά είναι πως τώρα είναι πιο βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα βρει τους 180 βουλευτές, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα», δήλωσε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, αναλυτής στη Beta Securities.

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η κίνηση από τους υπουργούς της Ευρωζώνης να δοθεί παράταση δύο μηνών στο πακέτο της Ελλάδας κι όχι μία εξάμηνη επέκταση την οποία η Αθήνα αρνιόταν, έδωσε ώθηση, προσφέροντας στη χώρα αρκετό χρόνο, για να ολοκληρώσει την καθυστερημένη επανεξέταση του πακέτου διάσωσής της πριν βγει για τα καλά από το μνημόνιο».

«Υπάρχει μια θετική δυναμική τώρα και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πολιτική αβεβαιότητα να επικρατεί», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

«Ο Σαμαράς είχε ποντάρει την επιβίωσή του στην έξοδο από το αντιλαϊκό πρόγραμμα βοήθειας των ΕΕ/ΔΝΤ στο τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά το σχέδιο τον έφερε σε μπελάδες», σχολιάζει το πρακτορείο, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα περιμένει ακόμη να κλείσει η αξιολόγηση των δανειστών.

By