Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ομήρου: «Ξαναζεσταμένο φαγητό οι δηλώσεις Τσαβούσογλου»

Η πρόταση ή η πρόθεση του κυρίου Τσαβούσογλου «απορρίπτεται κατηγορηματικά»

omirou

Καυστικός ήταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, για επίσκεψη στον Νίκο Αναστασιάδη μόλις αναρρώσει από την επέμβαση του

«Ξαναζεσταμένο φαγητό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ομήρου τονίζοντας ότι η πρόταση ή η πρόθεση του κυρίου Τσαβούσογλου «απορρίπτεται κατηγορηματικά».

Μάλιστα επισήμανε ότι η πρόταση ότι αποσκοπεί στην δημιουργία εικόνας δύο οντοτήτων στην Κύπρο και «στην εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων».

Ο κύριος Ομήρου επέκρινε την Τουρκία ότι αποπειράται να οδηγήσει το Κυπριακό σε λογική διαφοράς μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι το Κυπριακό δεν είναι ελληνοτουρκική διαφορά, αλλά πρόβλημα εισβολής, κατοχής και παραβίασης ρητών κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι πρέπει να διευκρινιστεί τί έχει λεχθεί μεταξύ του κυρίου Τσαβούσογλου, του κυρίου Βενιζέλου και του προέδρου Αναστασιάδη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Υπέδειξε ότι ο Ντερβίς Έρογλου ή κάποιοι άλλοι, παρενέβησαν προς την πλευρά της Τουρκίας για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα γίνουν ενέργειες, που θα σημαίνουν αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά, ενώ τόνισε ότι «με δεδομένο ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν πρόκειται να έχουν αίσιο τέλος οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

By