Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αλλάζουν όψη Κεραμεικος- Μεταξουργείο

Η ανάπλαση γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

kaminisΜέσα από την ένταξη και την χρηματοδότησή της από το πρόγραμμα JESSICA, η αναζωογόνηση της περιοχής Κεραμεικού-Μεταξουργείου καθώς και η καλύτερη αστυνομική επιτήρηση της περιοχής, ήταν το βασικό θέμα  ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο δήμος έχει προκρίνει την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Jessica ενώ έχει εντάξει παράπλευρα έργα ύψους 7 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. Στη συγκεκριμένη περιοχή προβλέπεται η δημιουργία παιδικού σταθμού, πράσινου ποδηλατόδρομου, η ανάπλαση της πλατείας Αυδή καθώς και ο φωτισμός ολόκληρης της περιοχής με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες.

Ο κ. Καμίνης είπε:«Αυτή τη στιγμή στην περιοχή υπάρχει το θέμα των παράνομων οίκων ανοχής. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε δυο ζητήματα: Το πρώτο αφορά το σφράγισμα, το οποίο κάνει αμέσως ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την αστυνομία, προκειμένου οι χώροι αυτοί να κρατηθούν κλειστοί. Το δεύτερο αφορά τη νομοθετική πλευρά του ζητήματος. Εμείς έχουμε εκπονήσει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, και έχουμε παραδώσει στην τότε κυβέρνηση Παπαδήμου, ένα νομοσχέδιο το οποίο περιείχε ρυθμίσεις που θα συνέβαλλαν να εκλείψει το φαινόμενο της πληθώρας παράνομων οίκων ανοχής στην πόλη, που πλήττει ειδικά αυτήν την περιοχή».

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Tο έργο αστικής αναζωογόνησης  Κεραμεικού-Μεταξουργείου προβλέπει την κατασκευή και μετασκευή 30 κτιρίων, την κατασκευή φοιτητικών και εξειδικευμένων κατοικιών, καθώς και τη στέγαση επιχειρήσεων τεχνολογίας. Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 70 εκ. Ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα JESSICA και θα στηρίξει το ΥΠΑΝ με την διαδικασία της ταχείας αδειοδότησης(Fast Track). Το σημαντικό γι” αυτές τις προσπάθειες, που καταβάλλουμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο της Αθήνας, είναι ότι στηρίζονται κατά κανόνα σε ιδιωτικά κεφάλαια. Η ανάπτυξη θα προκύψει τα επόμενα χρόνια από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το κράτος βέβαια θα είναι ο καταλύτης, θέτοντας το πλαίσιο για την πραγματοποίηση αυτών των επενδύσεων. Στη  σημερινή σύσκεψη επιλύθηκαν αρκετά θέματα που εκκρεμούσαν. Βέβαια υπάρχουν ακόμα προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Συμφωνήσαμε όμως όλοι, ότι δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο και ότι πρέπει να ξεκινήσει το έργο εντός του 2013».

 

 

By