Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δανία: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην εφημερίδα Jyllands-Posten

Είχε προκαλέσει αντιδράσεις το 2005 όταν δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ

jp

Ενισχύθηκε η ασφάλεια στην δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten που είχε προκαλέσει αντιδράσεις το 2005 όταν δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ μετά την αιματηρή επίθεση κατά της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που δημοσιεύθηκε στον Τύπο.

Η εφημερίδα Jyllands-Posten ενημέρωσε τους εργαζόμενούς της ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς να διευκρινιστεί ο τρόπος, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε σε άλλη εφημερίδα, τη Berlingske.

«Η παρακολούθηση και το επίπεδο ασφαλείας μέσα και γύρω από τα γραφεία μας στην Κοπεγχάγη και το Βίμπι (την πόλη όπου έχει την έδρα της η εφημερίδα) έχουν αυξηθεί», σημειώνεται στο έγγραφο.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τη σημερινή επίθεση εναντίον της Charlie Hebdo», όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, συμπληρώνει η διεύθυνση της εφημερίδας.

Η Jyllands-Posten έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο του 2005 12 σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, προκαλώντας βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Τα σκίτσα αναπαρήγαγε η Charlie Hebdo μερικούς μήνες μετά.

Ο Κουρτ Βέστεργκορντ, που είχε ζωγραφίσει τα πιο αμφιλεγόμενα σκίτσα, γλίτωσε το 2010 από μια δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

κατάλογος

By