Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Η χώρα χρειάζεται σταθερό φιλοεπενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον

«Η ΝΔ έχει προχωρήσει σε κάποιες στοχευμένες φοροελεφρύνσεις»

barbitsiotis

Για να μπορέσουν να έρθουν πλέον στη χώρα νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας, χρειάζεται σταθερό φιλοεπενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον, αλλά και ελάφρυνση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποψήφιος της ΝΔ στη Β΄Αθηνών, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο μόλις ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Για τα φορολογικά βάρη που επιβαρύνουν σήμερα τους Έλληνες πολίτες, παραδέχεται ότι είναι ποσοστιαία τα μεγαλύτερα στην Ευρωζώνη και ότι οποιαδήποτε κίνηση ελάφρυνσής τους, θα πρέπει να είναι λογισμένη. «Ηδη, η ΝΔ έχει προχωρήσει σε κάποιες στοχευμένες φοροελεφρύνσεις» λέει ο υπουργός και επισημαίνει: «Μη ξεχνάτε ότι η χώρα χρεοκόπησε, αλλά το ότι δεν έσκασε με πάταγο είναι γιατί έγιναν συγκεκριμένες πολιτικές. Αυτό το κατάφεραν τα μνημόνια. Να μην μπερδευόμαστε. Πήραμε λεφτά εκεί που δεν μπορούσαμε να δανειστούμε. Χρεοκοπείς όταν χρωστάς και πρέπει να πληρώσεις και δεν έχεις να τα ξεπληρώσεις».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση, δηλώνει ότι μπορεί να γίνει πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν, τονίζοντας παράλληλα, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι συνταγματικό αλλά πολιτικό, καθώς όπως αναφέρει δεν υπάρχει συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός. Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτιμά ότι ο αριθμός των αναποφάσιστων παραμένει ακόμα υψηλός, ενώ αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν μπορεί να είναι συνομιλητής, καθώς το συγκεκριμένο κόμμα μιλά μόνο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάνουν λόγο για Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης.

By