Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λαφαζάνης: «Στοπ» στις ιδιωτικοποιήσεις

«Δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια συμφωνία η οποία θα σκοπεύει να ακυρώσει τον πυρήνα του ριζοσπαστικού προοδευτικού μας προγράμματος», δήλωσε ο υπουργός πριν την συμφωνία του Eurogroup

λαφαζανης

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζεται κατηγορηματικός απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και δη περισσότερο «στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεών μας».

«Αντίθετα ισχύουν στο ακέραιο όσα αναφέραμε στις προγραμματικές δηλώσεις και αφορούν επανεξετάση συγκεκριμένων ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη» δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών σε μια συνέντευξη που παραχωρήθηκε πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup.

Μιλώντας για τον αγωγό ΤΑΡ ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κατασκευή του και παράλληλα διεκδικεί αντισταθμιστικά οφέλη «πράγμα που θεωρώ λογικό και δίκαιο».

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τονίσει ότι «δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια συμφωνία η οποία θα σκοπεύει να ακυρώσει τον πυρήνα του ριζοσπαστικού προοδευτικού μας προγράμματος».

Αφήνει, επίσης, ανοιχτό τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει σε πιθανή αποτυχία των συνομιλιών, ισχυριζόμενος: «Με τη θέληση του ελληνικού λαού θα πορευόμαστε και στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε τις όποιες κρίσιμες περιστάσεις και δυσκολίες»

By