Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη: Το δημοψήφισμα θα στείλει την Ελλάδα στα βράχια

«Ποιος κοροϊδεύουμε; Αν η Ελλάδα ψηφίσει ευρώ ή δραχμή τότε οι Έλληνες θα πάρουν την ευθύνη τους»

mpakogianni

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για εκλογές η δημοψήφισμα σε περίπτωση που οι δανειστές απορρίψουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν σταλεί στις Βρυξέλλες.

«Αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε τέτοιου είδους δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα πάει στα βράχια», σχολίασε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ποιος κοροϊδεύουμε; Αν η Ελλάδα ψηφίσει ευρώ ή δραχμή τότε οι Έλληνες θα πάρουν την ευθύνη τους», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη τονίζοντας πως αν οι πολίτες ψηφίσουν δραχμή τα χρόνια που τους περιμένουν θα είναι «κόλαση».

Μάλιστα η κυρία Μπακογιάννη επισήμανε ότι πολλάκις δηλώσεις του υπουργού έχουν εκθέσει τη χώρα.

Έκλεισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να λάβει χρήματα στήριξης χωρίς αξιολόγηση, και υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την ελληνική οικονομία στη φάση του λήθαργου που είναι τώρα.

Αποστάσεις από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών πήρε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  και ο βουλευτής και μέχρι πρότινος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν θα βάλουμε σε δημοψήφισμα την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Το επιχείρημα αυτό είναι μόνο διαπραγματευτικό» τόνισε.

By