Οι δύο πλευρές είχαν μια πρώτη ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, η οποία θα συνεχιστεί, σχετικά με τα μεταλλεία της Χαλκιδικής

Συνάντηση με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη είχαν ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Robert Peck, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold κ. Paul Wright, ο πρόεδρος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» κ. Edouardo Moura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές, η κάθε μια από τη δική της οπτική, είχαν μια πρώτη ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, η οποία θα συνεχιστεί, σχετικά με τα μεταλλεία της Χαλκιδικής.
Οι Π. Λαφαζάνης και Γ. Τσιρώνης δήλωσαν κατά τη συνάντηση την πρόθεσή τους να επισκεφτούν σύντομα την περιοχή, προκειμένου να σχηματίσουν πληρέστερη εικόνα, βλέποντας επί τόπου την κατάσταση και διεξάγοντας ουσιαστική συζήτηση με όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις, τονίζει η ανακοίνωση.