Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Όλα τα σενάρια υποβιβασμού και παραμονής στην Σούπερ Λιγκ

Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ, τρεις από τις τέσσερις ομάδες που συνολικά θα υποβιβαστούν είναι γνωστές. Εκκρεμεί μία θέση, με τον Πανθρακικό να έχει τις λιγότερες πιθανότητες παραμονής., Πού, όμως, ελπίζει η ομάδα της Κομοτηνής;ImageHandler3Μόλις ληφθεί η οριστική απόφαση και προσμετρηθούν οι βαθμοί στις ομάδες που ήταν προγραμματισμένο ν΄ αγωνιστούν με τον ΟΦΗ, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα «τρίποντα» άνευ αγώνος με τη Νίκη Βόλου, θ΄ αποτυπωθεί η εικόνα της βαθμολογίας σύμφωνα με την οποία θα παρουσιαστούν και τα σενάρια παραμονής.

Το σίγουρο είναι πώς Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Εργοτέλης (μετά το καταδικαστικό 1-2 από την Κέρκυρα) αποχαιρετούν τη Σούπερ Λιγκ. Παίζεται μία θέση για τη Φούτμπολ Λιγκ, με τον Πανθρακικό των 37 πόντων να έχει τις λιγότερες πιθανότητες παραμονής. Ποιά ομάδα, όμως, απειλείται περισσότερο από τις παραπάνω;

Το επίμαχο κομμάτι της βαθμολογίας σε 32 αγώνες:
9. Καλλονή 43 (Ολυμπιακός έξω, Ατρόμητος μέσα)
10. Κέρκυρα 43 (Παναθηναϊκός μέσα, Αστέρας έξω)
11. Βέροια 43 (Πανθρακικός μέσα, Παναιτωλικός έξω)
12. Πανιώνιος 42 (Ατρόμητος έξω, ΠΑΟΚ μέσα)
13. Λεβαδειακός 40 (ΠΑΟΚ έξω, Εργοτέλης έξω)
14. Πλατανιάς 40 (ΟΦΗ έξω, Ολυμπιακός μέσα)
—-
15. Πανθρακικός 37 (Βέροια έξω, Ξάνθη μέσα)

Με γνώμονα τη λογική, η οποία θα μεταφραστεί μαθηματικά την επόμενη (33η) αγωνιστική, καμία ομάδα των 43 βαθμών δεν εμπλέκεται σε σενάριο υποβιβασμού.

Για την ακρίβεια η Καλλονή έχει την ισοβαθμία με τον Πανθρακικό και είναι μαθηματικά σωσμένη.

Η Κέρκυρα σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με την ομάδα της Κομοτηνής (δύο ήττες της και ισάριθμες νίκες των «πράσινων») θα χρειαστεί αγώνα μπαράζ για να μείνει, ενώ όσο εκκρεμεί το Βέροια-Πανθρακικός της επόμενης αγωνιστικής δεν μπορούμε να πούμε τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν στους 43.

Αυτά είναι ακραία σενάρια, πάντως. Όπως και το να ηττηθεί σε δύο αγώνες ο Πανιώνιος, με τον Πανθρακικό να κάνει το «δύο στα δύο». Στην περίπτωση αυτή οι «κυανέρυθροι» θα πέσουν.

Ο Πλατανιάς έχει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ την ερχόμενη αγωνιστική, επομένως σίγουρο «τρίποντο», πριν υποδεχθεί στο φινάλε τον Ολυμπιακό. Θα ευσταθεί σενάριο ισοβαθμίας με τον Πανθρακικό, μονάχα αν κερδίσει η ομάδα της Κομοτηνής στη Βέροια. Αλλά και πάλι οι Χανιώτες έχουν την ισοβαθμία! Μένει ο Λεβαδειακός των 40 βαθμών.

Οι Βοιωτοί έχουν δύο εκτός από εδώ και πέρα, με ΠΑΟΚ και Εργοτέλη. Ο Πανθρακικός κλείνει με ματς στη Βέροια και με την Ξάνθη εντός. Η ισοβαθμία είναι μαζί του, επομένως είναι και ο ρεαλιστικός αντίπαλός του.

By