Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα

Ο Αλέξης Τσίπρας να καταλάβει ότι είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων και όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

bouli-adonis-georgiadis

Δείγματα πολιτικής βούλησης ζητούν από την κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Παραπολιτικά.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «οι ξένοι θέλουν οπωσδήποτε ένα δύο μέτρα που να έχουν προφανές πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Τσίπρα αυτό ως δείγμα ότι έχει την πολιτική βούληση τελικά ώστε σε ένα –ενάμιση μήνα να κλείσει τη μεγάλη συμφωνία και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση» και ευχήθηκε να επιτευχθεί συμφωνία, αν και πρόσθεσε ότι «δεν το βλέπω».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ υπογράμμισε πως «συμφωνία χωρίς δύσκολα μέτρα δεν μπορεί να υπάρξει» και τόνισε ότι «η Ελλάδα για να επιβιώσει στην ευρωζώνη θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων αν δεν τις κάνει, δεν έχει σημασία τι θα πουν οι ξένοι, δεν μπορεί να επιβιώσει στην ευρωζώνη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «ο πρωθυπουργός δείχνει ότι θέλει να κλείσει συμφωνία και ελπίζω να κλείσει συμφωνία και ενθέρμως θα τον χειροκροτήσω αν την κλείσει».

«Η εποχή του πρώτου μνημονίου θα φαντάζει παράδεισος»

Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρώην υπουργός προειδοποίησε πως «εάν δεν κλείσει την συμφωνία στις 11 Μάιου όλα θα τελειώσουν και θα περάσουμε στην επόμενη φάση που θα είναι προφανώς χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Αυτό θα οδηγήσει καταρχάς σε τρομερή φτώχεια που η εποχή του πρώτου μνημονίου θα φαντάζει παράδεισος» και συνέχισε πως «άμα αντέξουμε πολύ καιρό έτσι μπορεί μείνουμε στην ευρωζώνη και να κάνουμε μετά μια νέα συμφωνία με πολύ χειρότερους όρους. Άμα δεν αντέξουμε θα φτάσουμε στο τέλος».

«Δημοψήφισμα δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «δημοψήφισμα δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να λέει ανοησίες; Είναι μια ανοησία ουρανομήκης, αφού το ξέρετε ότι αν πούμε ότι κάνουμε δημοψήφισμα την άλλη μέρα η Ελλάδα και η οικονομία θα είναι στον αέρα, θα έχουμε χρεοκοπήσει» και κατέληξε: «Ελπίζω ο κ. Πρωθυπουργός να καταλάβει ότι τώρα είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων και όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».