Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ν. Κακλαμάνης: Όπως και να ονομαστεί η συμφωνία θα είναι επώδυνη

Αποκλείω παντελώς το δημοψήφισμα και (αφήνω) μία ελάχιστη πιθανότητα για εκλογές

kaklamanisA

Στις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα υπερψήφιζε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm.

«Αν υπάρξουν διαρροές, θα είναι ελάχιστες»

Ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης ότι «αποκλείω παντελώς το δημοψήφισμα και (αφήνω) μία ελάχιστη πιθανότητα για εκλογές, αν και εκτιμώ ότι αν η πληροφόρηση πού είδα σήμερα, ότι θα έρθει η συμφωνία, εφόσον κλειστεί με ένα άρθρο όπως επί Ν.Δ. και μπαίνοντας ταυτόχρονα και θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αν υπάρξουν διαρροές, θα είναι ελάχιστες».

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «ανεξάρτητα το πώς θα ονομαστεί η συμφωνία, ένα είναι σίγουρο, ότι θα είναι επώδυνη».

«Για τα μεγάλα θέματα, πρέπει να συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα»

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «για τα μεγάλα θέματα, πρέπει να συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα και να αποφασίζει η κοινοβουλευτική ομάδα» και πρόσθεσε: «ανεξάρτητα από εκεί και πέρα ποια θέση θα έχω εγώ διατυπώσει, ακόμα κι αν η απόφαση της πλειοψηφίας είναι αντίθετη, οφείλω εγώ να έρθω συντεταγμένα στη Βουλή και να ψηφίσω την απόφαση της πλειοψηφίας».

Παράθυρο ωστόσο για θετική ψήφο απέναντι στη συμφωνία άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπό προϋποθέσεις. Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως «μέχρι στιγμής, ο κ. Τσίπρας τι λέει; «Ελάτε να πολεμήσουμε όλοι μαζί, να σκοτωθείτε για να δοξαστώ». Εάν αυτή είναι η θέση του μέχρι τέλους που θα’ ρθει στη Βουλή, εγώ θα είμαι απέναντι, δεν θα ψηφίσω» και κατέληξε: «εάν όμως ο κ. Τσίπρας, ξοδεύοντας μέρος του δικού του πολιτικού κεφαλαίου, βγει ειλικρινά και πει ότι «δυστυχώς, πρέπει να κάνω συμβιβασμό επώδυνο» και σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω με τι άλλο, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πατρίδος, εκεί ενδεχομένως να αλλάξω κι εγώ θέση. Ενδεχομένως, γιατί θέλω να δω τις λεπτομέρειες».